Czym kierować się przy wyborze konserwatora do lodów?
Mobilna gastronomia to szansa na świetnie prosperujący biznes. Szczególnie widać to latem, gdy do rowerów gastronomicznych i food trucków ustawiają się długie kolejki. W końcu nic tak nie pomaga na letnie upały, jak orzeźwiające lody czy chłodny napój. Wielu przedsiębiorców dostrzega ten niekwestionowany potencjał, jaki mają w sobie mobilne punkty, i decyduje się na stworzenie swojego własnego small businessu.
Ty także chcesz zacząć zarabiać na sprzedaży jedzenia „na ulicy” i kupić rower gastronomiczny? A może już go masz i teraz zastanawiasz się, jak wyposażyć go w najlepsze urządzenia? Na jaki konserwator do lodów się zdecydować, jaki producent jest godny zaufania? Przed osobami rozpoczynającymi przygodę z biznesem na kółkach piętrzy się naprawdę wiele ważnych, niełatwych pytań.
Zacznijmy więc od początku, czyli od serca każdego lodowego biznesu. Z dzisiejszego artykułu Foodbike dowiesz się, jak wybrać konserwator do lodów, aby cieszyć się z efektywnej pracy i móc serwować klientom najlepsze mroźne przysmaki w mieście!
Jakie urządzenia warto wybierać? Na co uważać wybierając konserwatory do lodów?
Do przechowywania produktów gastronomicznych zawsze potrzebne są urządzenia najwyższej klasy, ale w przypadku lodów należy skupić się na tym szczególnie. Jedynie najlepiej wykonane konserwatory pozwolą właścicielowi zaoferować klientom przysmaki najwyższej jakości. Skąd jednak masz wiedzieć, że podjąłeś właściwą decyzję, kompletując sprzęt do sprzedaży lodów? Podpowiadamy, na co szczególnie zwrócić uwagę przed zakupem sprzętu.
Jeżeli chcesz sprzedawać lody, koniecznym elementem wyposażenia Twojego roweru gastronomicznego będą, wspomniane już, konserwatory do lodów. To specjalistyczne urządzenia, które służą do przechowywania mrożonych smakołyków w sposób zgodny ze branżowymi zaleceniami. Skoro zdecydowałeś się rozpocząć karierę sprzedawcy lodów, z pewnością nie musimy przypominać Ci, jak ważne jest dbanie o właściwy stan mrożonek i jak przykre konsekwencje może mieć trzymanie ich w niewłaściwych warunkach.
Sprzęt najwyższej jakości to podstawa i gwarancja bezawaryjnej pracy. Z pewnością nie chcesz, by pewnego gorącego dnia, gdy ustawi się do Ciebie cała kolejka osób spragnionych ochłody, Twój konserwator odmówił posłuszeństwa, prawda? Dlatego przy jego zakupie koniecznie zwróć uwagę na takie kwestie, jak:
- producent konserwatorów, czyli wybór zaufanej marki – skąd wiesz, że trafiłeś na urządzenie wysokiej jakości? Poznasz to po rekomendacjach innych przedsiębiorców, opiniach w Internecie i ogólnej atrakcyjności oferty. Sprzedaż lodów to niełatwa branża i nietrudno stracić jej zaufanie;
- materiał, z jakiego wykonane są konserwatory – obecnie najwięcej konserwatorów produkuje się z blachy nierdzewnej, która jest bardzo wytrzymała na urazy mechaniczne i warunki atmosferyczne;
- specyfikacja urządzenia – konserwatory występujące na rynku mają przeróżne wymiary, pojemność i wygląd. W Foodbike oferujemy modele produkcji polskiej i zagranicznej, także o niestandardowych wymiarach.
Zaufany producent i atrakcyjna cena konserwatorów – podstawy do podjęcia najlepszej decyzji
Na początku poszukiwań nie zaszkodzi dokładnie przeanalizować oferty wiodących producentów konserwatorów w Polsce. Niektóre marki mają wypracowaną przez lata renomę, która jest gwarancją świetnej jakości. Wybranie ich produktów z pewnością okazałoby się decyzją właściwą, choć często również kosztowną. Pamiętaj, że nie warto oszczędzać na rzeczach, które będą stanowiły podstawę Twojej pracy. Zazwyczaj to, co kusi atrakcyjną ceną, szybko wymaga serwisu albo wymiany. Chociaż, jak wiadomo, są też oferty, których cena znacznie przewyższa wartość zakupu. Przed ostateczną decyzją najlepiej zrobić dokładne rozeznanie w tym temacie.
Na rynku pojawia się coraz więcej nowych konserwatorów do lodów w konkurencyjnych cenach, które chwalą się jednocześnie wysoką jakością wykonania. Ich kupno może okazać się strzałem w dziesiątkę! W ofercie Foodbike znajduje się sprowadzone konserwatory 4-, 5-, 6-, 8- oraz 10-otworowe. Co więcej, oferujemy modele ekspozycyjne oraz przeznaczone do zabudowy.
Materiał, obudowa, wnętrze – jak wykonane są konserwatory do lodów Foodbike?
Konserwatory Foodbike to urządzenia, które są przystosowane do tego, aby pracować nawet w trudnych warunkach. Niestraszne są im gorące promienie słoneczne, deszcz, a nawet śnieg. Właśnie dlatego świetnie sprawdzą się w mobilnej gastronomii, w której tak ważna jest niezawodność i trwałość, Oczywiście nie mniej istotną kwestią, o którą również zadbaliśmy, jest lekkość i atrakcyjny wygląd naszych sprzętów.
Obicie oraz pokrywy konserwatorów Foodbike są wykonane z najlepszej jakości stali nierdzewnej. Dzięki temu są bardzo wytrzymałe, zapobiegają utracie temperatury oraz chronią wbudowane mechanizmy. Wzmocniony kompresor, dodatkowe chłodzenie oraz magazyn na dodatkowe kuwety to tylko kilka kolejnych z wielu zalet konserwatorów Foodbike. A to nadal nie wszystko…
Nowoczesny design – na to także warto zwrócić uwagę
Jako jedni z nielicznych stawiamy nie tylko na jakość, ale też na pozytywne wrażenia estetyczne, czym zjednujemy sobie kolejnych inwestorów. Zdajemy sobie sprawę z tego, że wygląd ma duże znaczenie nawet w mobilnej gastronomii. Stylowy i wyróżniający się rower gastronomiczny przyciągnie zdecydowanie więcej klientów niż przestarzały wygląd i zardzewiałe blachy. Właśnie dlatego w Foodbike wybieramy połączenie niezawodności z ponadczasową prezencją. Wygląd naszych urządzeń przywodzi na myśl styl włoski i tradycyjny wyrób lodów rzemieślniczych. Kto mógłby się im oprzeć? No właśnie!
Szukasz konserwatorów do lodów o świetnych parametrach i miłym dla oka designie? Wybór jest prosty – Foodbike! Skontaktuj się z nami, by dowiedzieć się jeszcze więcej o naszej ofercie.