Jak wybrać producenta konserwatorów do lodów?
Sprzedaż lodów to nadal najbardziej popularna odsłona, w której ujrzeć można rowery i food trucki. W czasie lata jest to niezaprzeczalnie najlepszy pomysł na mały, ale wyjątkowo dochodowy biznes. Przedsiębiorca, który decyduje się na taką inwestycje, może w krótkim czasie cieszyć się widokiem ludzi ustawiających się w kolejkach po lodowe przysmaki. Jesteśmy przekonani, że w połączeniu ze sprzętem świetnej jakości, mobilna gastronomia przyniesie sukces każdemu właścicielowi, który zainwestuje w nią swoje pieniądze.
Foodbike od wielu lat zajmuje się mobilną gastronomią. Z zaangażowaniem śledzimy wszystkie techniczne nowinki i dokładnie je sprawdzamy, aby potem móc zaoferować naszym klientom wyłącznie rozwiązania z najwyższej półki. W dzisiejszym artykule przybliżymy osobom zainteresowanym tego typu gastronomią, jedną z najważniejszych kwestii – specyfikę konserwatorów do lodów. Jak wybrać spośród wielu urządzeń to najlepsze? Od czego zacząć przeglądanie ofert? Jaki producent powinien wzbudzić zaufanie, a jaki nie? Zapraszamy do lektury!
Dlaczego konserwator jest tak ważny w mobilnej gastronomii?
Konserwator to urządzenie, bez którego przechowywanie mrożonych przysmaków byłoby niemożliwe. Jest on zaprogramowany specjalnie po to, aby utrzymywać pożądaną temperaturę jedzenia (najczęściej są to lody, sorbety). Jeśli dany konserwator działa nieprawidłowo, naraża to właścicieli na stratę towaru a, co gorsza, klientów na skonsumowanie nieświeżego/ źle przechowywanego jedzenia.
Można jednak zminimalizować ryzyko wystąpienia tego czarnego scenariusza – wystarczy przeczytać kilka rad od Foodbike na temat wyboru odpowiedniego sprzętu. Specjalnie dla naszych klientów dokonaliśmy przeglądu wiodących producentów, aby zebrać najważniejsze informacje o konserwatorach i doradzić, na co szczególnie warto zwracać uwagę przed zakupem.
Na co zwracać uwagę przy wyborze konserwatorów do lodów?
Lodziarnia na kółkach to firma i, jak każda inna, wymaga ona przemyślanych inwestycji. Zadbaj, aby każdy jej aspekt działał bez zarzutu. Zacznij od samego serca roweru gastronomicznego przeznaczonego do lodów – konserwatora! Kupując go, zwróć uwagę na najważniejsze cechy, takie jak:
Specyfikacja
Najważniejsze dane, które trzeba sprawdzić przed zakupem to m.in. zakres temperatur, moc sprężarki, obieg powietrza w komorze. Pozytywnymi aspektami będą wzmocniony kompresor i układ chłodzenia oraz dodatkowa izolacja. Warto też zwrócić uwagę na udogodnienia, takie jak chociażby zewnętrzny spust wody, który ułatwia czyszczenie komory lub dodatkowe miejsce na kuwety. Wszystkie te cechy mają konserwatory do lodów firmy Foodbike.
Materiał
Konserwatory do rowerów gastronomicznych muszą być nie tylko bardzo wytrzymałe na warunki atmosferyczne i ewentualne urazy mechaniczne. Równie ważne jest to, aby materiał, z którego są wykonane, był lekki i nie stanowił dużego obciążenia w czasie jazdy. Warto zwrócić uwagę na budowę pokrywy i obicia – zdecydowanie najlepiej wybrać urządzenia z blachy nierdzewnej.
Rodzaj
Na rynku można spotkać wiele konserwatorów – wybór jest naprawdę duży i właśnie przez to warto zdecydować się na sprzęt, który idealnie spełnia wszystkie nasze wymagania pod względem wymiaru, wyglądu itp. Na przykład w ofercie Foodbike znajdują się urządzenia 4, 5, 6, 8 oraz 10 otworowe.
Gwarancja
Bezawaryjność to kolejny ważny aspekt. Przy wyborze konserwatora dobrze jest zapytać się o długość gwarancji na sprzęt oraz jakie uszkodzenia obejmuje to zabezpieczenie.
Producent urządzenia – jak go sprawdzić?
Oprócz wymienionych powyżej cech, trzeba zwrócić uwagę na jeszcze jedną kwestię. Jak wiadomo, przed kupnem jakiegokolwiek urządzenia warto zorientować się, jakie opinie ma jego producent. Nie inaczej jest w przypadku konserwatorów do lodów. Jako że jest to „serce” roweru gastronomicznego, trzeba zadbać o to, aby pracowało bez zarzutu, a jego jakość była adekwatna do ceny.
Wpisując frazę „konserwator do lodów” w Google można natrafić na wiele ofert od nieznanych producentów lub aukcji dotyczących urządzeń używanych. Lakoniczne opisy i szeroko rozpięty przedział cenowy nie ułatwiają podjęcia decyzji, ale można oszczędzić sobie czasu i nerwów i postawić na konserwator od zaufanej firmy…
Foodbike – zaufana firma wśród producentów konserwatorów
Konserwatory Foodbike to urządzenia zaufanych producentów z Polski i zza granicy. Wybieramy wyłącznie przetestowane, najlepsze rozwiązania, co do których jesteśmy stuprocentowo przekonani. Dodatkowo, konserwatory do lodów Foodbike są nie tylko solidne, ale także estetyczne. Ich wygląd utrzymany jest we włoskim stylu, co przywodzi na myśl tradycyjną produkcję lodów.
Dzięki wykonanej przez nas wcześniej selekcji, właściciele mobilnych gastronomii mogą spokojnie zamawiać urządzenia i nie martwić się o jakiekolwiek niejasności i problemy. Nie wiesz jaką decyzję podjąć? Zastanawiasz się, który model będzie najodpowiedniejszy dla Twojej mobilnej gastronomii? Skontaktuj się z Foodbike!