Własny biznes - biznes gastronomiczny mobilny?
Mobilny biznes gastronomiczny to coraz silniejszy gracz na rynku gastronomii. Nie jest to już tylko wybór dla młodych przedsiębiorców, którzy chcą założyć swój pierwszy biznes gastronomiczny. Coraz częściej jest to strategia promocyjna właścicieli, którzy mają już swoje restauracje, ale chcą wyjść z produktem bardziej między ludzi. Jest to świetny marketingowy krok, biorąc pod uwagę niesłabnącą od kilku sezonów popularność mobilnej gastronomii.
Rowery gastronomiczne kojarzą się klientom z luzem i niezobowiązującym jedzeniem na mieście. Teraz, aby zjeść coś naprawdę dobrego, nie trzeba już zamawiać stolika w restauracji z tygodniowym wyprzedzeniem. Mobilny biznes gastronomiczny przeżywa swój rozkwit! Klienci doceniają, że produkty wysokiej jakości mają dostępne niemalże na wyciągnięcie ręki. Warto wykorzystać ten potencjał i budować potęgę swojej marki na takich zaletach jak dostępność, mobilność i kontakt z klientem.
Obowiązkowo rowery gastronomiczne!
Dlaczego obowiązkowo? Nie ma w tym momencie lepiej rozwijającego się segmentu gastronomii niż gastronomia mobilna. Wiedzą to doświadczeni inwestorzy, którzy kupują kolejne rowery i wózki gastronomiczne. Ale nie tylko to zachęca ludzi to rozwijania mobilnego biznesu.
Inwestycja w rower gastronomiczny jest dużo niższa niż kupno lokalu stacjonarnego. Potrzebny nam do tego pojazd gastronomiczny, dobry produkt, trafiona reklama i sprzyjająca pogoda.
W Internecie coraz częściej można spotkać historie ludzi, którzy postawili wszystko na jedną kartę i postanowi otworzyć własny biznes gastronomiczny. Są to zarówno osoby, które mają już doświadczenia w kuchni, jak i zupełni nowicjusze. Osoby, które uwielbiają jeździć na rowerze, ale też Ci, których bardziej pociąga oryginalność tego biznesu. Czasami wystarczy naprawdę jeden krok, aby zostać swoim własnym szefem i rozpocząć gastronomiczną podróż.
Rower gastronomiczny własnej produkcji?
Oczywiście, klienci mogą docenić Twoją kreatywność, a własnoręcznie robiony rower gastronomiczny z pewnością będzie budził ogromne zainteresowanie na mieście! Nie jesteśmy jednak pewni, czy równie entuzjastycznie zareaguje w tym temacie sanepid i inne instytucje, które odpowiadają za kontrolę całego przybytku :)
Produkcję pojazdów gastronomicznych pozostaw specjalistom. W tym czasie możesz skupić się na ulepszaniu swojego produktu, strategii promocyjnej lub zaplanować kupno kolejnego roweru do lodów.
Foodbike oferuje rowery gastronomiczne, które idealnie spełniają swoją rolę i przyciągają wzrok przechodniów na ulicach. Są one wyposażone w szereg charakterystycznych cech, które czynią je świetną inwestycją:
• rowery Foodbike są modułowe – co to oznacza? Już na etapie projektowania myślimy o tym, że klient może chcieć kiedyś w przyszłości zmienić profil swojego biznesu gastronomicznego. Z naszymi pojazdami nie będzie w tym przypadku żadnego problemu! W takich sytuacjach można po prostu dokupić inny moduł, a nie trzeba kupować kolejnego roweru gastronomicznego. Jeżeli mija sezon letni, wówczas wymieniamy wyposażenie i zamiast roweru do lodów mamy na przykład rower z hot-dogami lub z kawą. Ta możliwość bardzo szybkiego przebranżowienia jest nieoceniona w mobilnej gastronomii. Dzięki takim trikom możemy sprzedawać swoje produkty dużo dłużej niż przez jeden sezon.
• rowery gastronomiczne od Foodbike mają roczną gwarancję. Klient nie musi obawiać się, że zostanie bez pomocy ze strony producenta. W razie jakiejkolwiek awarii, w ciągu 72 godzin jesteśmy w stanie zareagować na zaistniały problem. Udzielamy pełnego wsparcia przed i po zakupie oraz oferujemy kupon na przegląd posezonowy. Zawsze też służymy radą na tyle, na ile tylko potrafimy.
• rowery do lodów, które są wyposażone w konserwatory Foodbike zyskują dwa lata gwarancji na urządzenia chłodnicze oraz możliwość ich serwisowania w lokalu klienta.
• nasze pojazdy gastronomiczne mogą zostać pomalowane metodą proszkową na dowolny, wybrany przez klienta kolor przewodni. Oferujemy również naklejanie folii z elementami graficznymi.
Kto i gdzie produkuje rowery gastronomiczne?
Tym zajmujemy się my – Foodbike! Aby zamówić wybrany rower gastronomiczny klient kontaktuje się z nami poprzez formularz na stronie lub telefonicznie. Następnie wspólnie dobieramy najlepsze rozwiązania, które pasują do wizji właściciela. Zazwyczaj wie On, czego potrzebuje, ale w razie potrzeby, służymy swoją radą i doświadczeniem.
Czy gastronomia to ciężki kawałek chleba? I tak i nie! Wszystko zależy od nastawienia właściciela, od jego determinacji i odrobiny szczęścia. Biznes związany z jedzeniem nigdy nie jest sprawiedliwy. Możemy mieć najlepszy produkt, a mimo to, kolejki klientów nie będą się po niego ustawiać. Analogicznie – możemy zainwestować w świetną strategię marketingową, a i tak nie osiągnąć zamierzonych rezultatów. Czasami czynniki takie jak chociażby pogoda mogą popsuć nam wszystkie szyki. Nie jest jednak tak, że mobilna gastronomia to mniej pewna inwestycja niż tradycyjny lokal gastronomiczny. Drobne problemy pojawiają się wszędzie i właściciele muszą być na nie przygotowani.
Prowadzenie własnego biznesu gastronomicznego generuje jednak ogromną satysfakcję i zapewnia coraz to nowsze wyzwania!